Filme pentru COPII

O atenție deosebită acordăm programelor pentru copii și elevi în cadrul cărora se desfășoară  activități în care sunt implicate  și școlile  în calitate de partener principal.
Pe parcursul fiecărui an se organizează programe speciale pentru tineri, pentru toate categoriile de varsta. Acestea se fac în parteneriat cu  Festivalul Internațional de Film Transilvania, Asociatia Culturala “Art-Cord”, Asociația Filmtett și alte organizații. Unele programe permit accesul liber integral la filmele din program, altele doar pentru unele categorii defavorizate  cum ar fi copii din orfelinate, de la școli speciale, sau pur și simplu copii fără posibilități financiare.

Proiectul “La cinema devin cineva”. se află deja la a 6-a ediție și s-a bucurat de multă apreciere încă de la debutul său. În acești ani, au participat la proiect  peste 1.000 de elevi pe an , de la licee partenere, din Cluj-Napoca, alături de cadrele didactice. Am reușit, împreună cu Asociația Culturala “Art-Cord”,  psihologi și cadre didactice, să dezvoltăm acest proiect care, în ultimii ani, s-a extins și în orașele din preajma Clujului, cu ajutorul Inspectoratului  Școlar Județean. Astfel, acțiunea este în continuă dezvoltare și dorim să dovedim, o dată în plus, că filmul are efecte pozitive, chiar terapeutice.
Alcătuim în fiecare an, programe ample cu filme pentru elevi pentru programul “Școala altfel”