Vaurien

Un ticălos

Sâmbătă 21:30 (Curtea Institutului Francez, str. Brătianu 22)

Djé ajunge la Paris fără niciun ban. Singura sa armă este farmecul irezistibil, de care nu ezită să se folosească. Profită de orice ocazie de a lucra, de a dormi, de a iubi. Și de a ucide.

La sfârșitul studiilor sale de cinema, Peter Dourountzis a avut ideea de a face un film despre criminalul în serie Guy Georges. A început o investigație amplă pe urmele ucigașului, ajungând în cele din urmă la SAMU Social din Paris, o asociație care acordă asistență persoanelor marginalizate. Captivat de munca din asociație, Peter a rămas acolo 18 ani, ajungând să lucreze ca instructor pentru echipele în formare. În 2014, regizează primul său scurtmetraj, Errance, alături de Paul Hamy și Zita Hanrot. Vaurien, regizat în 2019 și selectat la Cannes în 2020, este primul său lungmetraj.

Festivaluri și premii: Label Cannes 2020; premiul pentru cel mai bun actor (Pierre Deladonchamps) – Vilnius 2021; Hamburg 2020, BIFF Coreea de Sud 2020, Thessaloniki 2020

Conform Hot de guvern 32/27.05.2021 la proiectiile în aer liber din curtea Institutului Francez, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

vaurien

Vaurien

Productia: Franța 2020

Regia: Peter Dourountzis

Cu: Pierre Deladonchamps, Ophélie Bau, Sébastien Houbani

Durata: 95 minute

Rating: AP-12 – Acordul Părinţilor 12

Gen film: Thriller

Pentru a cumpăra bilete, urmează linkul de mai jos şi vei fi direcţionat către pagina dedicată

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Recomandat

la cinema Victoria