There Will Be Blood

Va curge sânge

Marti 13:00

La sfârșitul secolului XIX în plină revoluție industrială, dorința de progres a făcut loc creări de noi tehnologii. Pentru a întretine noile mașinării și medii de transport se caută noi resurse astfel ia naștere era petrolului sau „Aurul Negru“. Acest film ne arată ambitia și setea de putere a unui om corupt de setea banilor. Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) este un căutator independent de petrol fără scrupule. Lui i se alătură fiul său adoptiv care uneori se întâmplă sa îi fie de folos magnatului solitar iar în alte ocazii îl consideră doar un ghimpe.

            „There Will be Blood“ este un film a cărui coloana sonoră pare a fi parte constitutivă a caracterului caustic al protagonistului descris pe alocuri de chitara lui Johnny Greenwood (Radiohead), ritmul desfășurării actiunii este lent și detaliat precum fotografia care încearcă să îi „arate“ toate laturile personajului principal.

Printre multele premii din toate părtile lumii de la festivaluri mici până la premii celebre precum Golden Globes, Bafta sau Ursul de Aur la Berlinale, Daniel Day-Lewis primește Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal  de asemenea Robert Elswit primește la rândul său același onorariu pentru cea mai bună fotografie.

there-will-be-blood-848955l

There Will Be Blood

Productia: SUA 2007

Regia: Paul Thomas Anderson

Cu: Paul Dano, Daniel Day-Lewis, Ciaran Hinds

Durata: 158 minute

Rating: N-15 – Nerecomandat 15

Gen film: Dramă

Pentru a cumpăra bilete, urmează linkul de mai jos şi vei fi direcţionat către pagina dedicată

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Recomandat

la cinema Victoria