Salvador Dalí: In Search Of Immortality

Salvador Dalí – În Căutarea Imortalității

Vineri | Sâmbătă | Duminică | Luni | Marţi | Miercuri | Joi

Un documentar exhaustiv, explorând viața și opera lui Salvador Dalí, și a muzei sale, Gala, de la culmile puterii sale suprarealiste în 1929 până la moartea sa în 1989.
Pornim călătoria în 1929, un an crucial atât în viața privată cât și în cariera lui Dalí, prin alăturarea sa grupului suprarealist și întâlnirea cu Gala, până în anul  morții artistului la 23 ianuarie 1989. De-a lungul întregii sale vieți și cariere artistice, Portlligat, locul favorit a lui Dali, se evidențiază ca fiind singurul spațiu stabil pe care îl posedă; Figueres, orașul său natal, unde Dali își crează Teatrul-Muzeu, și Púbol, unde se află Castelul, exponent al iubirii, pe care Dali îl dăruiește Galei. Însă deopotrivă și alte orașe sunt evidențiate, cu precădere Paris și New York.
Ne apropiem de acest pictor unic în istoria artei, care își are deja locul printre maestri, reflectând asupra omului Dali, a Galei, un periplu al lucrărilor sale, apropierea și înstrăinarea de familia sa, totul prin imagini și documente, unele dintre ele nepublicate, toate menite să ne dezvăluie un pictor ce a reușit să își creeze un personaj care e în sine o opera de artă. Cu ajutorul acestui documetar putem să trecem dincolo de personaj și să descoperim pictorul și omul, și spațiile concepute de el care au contribuit la dobândirea imortalității sale, cea a unui geniu.

dali

Salvador Dalí: In Search Of Immortality

Productia: Spania 2018

Regia: David Pujol

Cu: Salvador Dalí

Durata: 105 minute

Rating: AG – Audienţa Generală

Gen film: Documentar

Pentru a cumpăra bilete, urmează linkul de mai jos şi vei fi direcţionat către pagina dedicată

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Recomandat

la cinema Victoria