Nuevo orden

Nuevo orden

Câștigătorul Marelui Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Veneția 2020, Noua Ordine este un tur de forță ce urmărește izbucnirea unei revoluții sociale în Mexico City, trăită prin prisma unei viitoare mirese din înalta societate.
Tumultul evenimentelor surprinde “zeitgeist-ul” unui 2020 distopic, în regia lui Michel Franco, multiplu laureat al Festivalului de Film de la Cannes (2012, 2015, 2017) și transpus vizual într-o manieră dinamică de directorul de imagine Yves Cape, câștigător “Un Certain Regard” al aceluiași festival și aflat la a patra colaborare cu Franco.
După premiera încununată cu Leul de Argint de la amintitul festival venețian, au urmat participări la evenimente precum: BFI London Film Festival, Festivalurile Internaționale de Film de la Toronto, Melbourne, Moscova, São Paulo, Busan sau Stockholm. Noua Ordine este a doua producție mexicană câștigătoare a Leului de Argint, precedată doar de filmul legendarului autor Luis Buñuel, “Simon din deșert ” (Simón del desierto) din 1965, și a patra
producție latino-americană premiată cu acest prestigios trofeu. Filmul a fost desemnat de sondajul criticilor de film Indiwire ca “Cel mai bun film de deschidere” în 2021, in vreme ce la Festivalul de Film de la Stockholm a câștigat premiul “Impact Award”.

nuevo-orden

Nuevo orden

Productia: Mexic, Franta, 2020

Regia: Michel Franco

Cu: Diego Boneta, Fernando Cuautle, Naián González

Durata: 86 minute

Rating: N-15 – Nerecomandat 15

Gen film: Dramă

Pentru a cumpăra bilete, urmează linkul de mai jos şi vei fi direcţionat către pagina dedicată

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

Recomandat

AZI la cinema Victoria