Le locataire

Chiriașul

luni 13.00

Trelkovsky, jucat de însuşi Roman Polanski, închiriază un apartament într-o veche și dărăpănată clădire rezidențială în care ochii scormonitori ai vecinilor lui îl urmăresc cu un profund dispreț și cu suspiciune.

După ce află că înaintea lui apartamentul a fost închiriat de o frumoasă femeie care s-a sinucis aruncându-se pe fereastră, Trelkovski devine obsedat de moartă. Obsesia lui se transformă treptat în paranoia, Trelkovski ajungând să fie convins că vecinii săi plănuiesc să-l omoare. Acesta ajunge chiar să creadă că Stella, interpretată de Isabelle Adjani, femeia de care se îndrăgostește, este implicată în criminalul plan.

În cele din urmă, Trelkovski își asumă identitatea victimei sinucigașe și îi moștenește pornirile autodistructive, fapt ce face aluzie la teoria psihanalitică care asociază tulburarea paranoică cu travestiul. Unii critici au comparat acest film cu unul de început al lui Polanski, „Repulsion“. „Chiriaşul“ a fost inspirat din romanul lui Roland Topor, „Locatarul Himeră“.

 

le-locataire-271149l (1)

Le locataire

Productia: Franta 1976

Regia: Roman Polanski

Cu: Roman Polanski, Isabelle Adjani

Durata: 135 minute

Rating: N-15 – Nerecomandat 15

Gen film: Dramă, Mister, Thriller

Pentru a cumpăra bilete, urmează linkul de mai jos şi vei fi direcţionat către pagina dedicată

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Recomandat

la cinema Victoria