Holy Motors

Motoare Sfinte

Joi 21:30 (Curtea Institutului Francez, str. Brătianu 22)

O zi din viaţa Domnului Oscar, un personaj misterios care sare de la un rol la altul precum un hitman de la o lovitură la alta. Este când asasin, când mare industriaş, bancher, cerşetor, monstru, tată de familie etc. În fiecare rol plonjează cu toată fiinţa sa, acompaniat doar de Celine, şoferiţa limuzinei sale luxoase devenită acum casă, birou, studiou de machiaj. Dar care este adevărata sa casă, adevărata viaţă ori familie? Şi unde sunt camerele de filmat, „Sfintele motoare”?

Filmul este alegerea regizoarei Adina Pintilie pentru secţiunea Carte Blanche şi va fi precedat de o scurtă introducere făcută de aceasta.
Una dintre noutăţile acestei ediţii, Carte Blanche ne permite să onorăm relația strânsă dintre cinematografia franceză și cea română și să explorăm universul cinematografic a cinci dintre cei mai importanţi cineaşti români, fiecare propunând câte un film francez care i-a inspirat.

Festivaluri și premii: desemnat de criticii de film de la Cahiers du Cinéma cel mai bun film al anului 2012; Selecție Cannes 2012, Karlovy Vary 2012, TFF – Torino 2012, Festivalul de Film de la New York 2012, BIFF Coreea de Sud 2012; 9 nominalizări la Premiile César 2013 – inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu, cea mai bună regie, cel mai bun actor într-un rol principal.

CARTE BLANCHE Holy-Motors-Poster-RO

Holy Motors

Productia: Franța, Germania, Belgia 2012

Regia: Leos Carax

Cu: Denis Lavant, Eva Mendez, Kylie Minogue, Michel Piccoli

Durata: 115 minute

Rating: AG – Audienţa Generală

Gen film: Dramă, Fantastic

Pentru a cumpăra bilete, urmează linkul de mai jos şi vei fi direcţionat către pagina dedicată

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Recomandat

la cinema Victoria