Gauguin from the National Gallery

Gauguin, din Galeria Națională Londoneză

Miercuri 17.30

Mult așteptatul documentar de 60 de minute despre viața și munca lui Paul Gauguin, narat de catre actorul Dominic West, urmat apoi de 30 de minute filmate într-un mod “original și genial” exclusiv pentru cinematografe, ale expoziției private “Credit Suisse: Portretele lui Gauguin”, din cadrul Galeriei Naționale din Londra.
Filmat în Tahiti, Insulele Marchize, Franța și Regatul Unit, documentarul exploreaza extraordinarele și de multe ori problematicele realizari ale artistului, cu comentarii din partea urmașilor sai, a criticilor de arta și artiștilor contemporani.
Filmul analizeaza moștenirea culturala lasata de artist nu doar prin lupa istoriei artelor ci și prin patriarhismul timpurilor respective, reevaluând modul în care artistul trata femeile baștinașe și rolul pe care acesta l-a purtat în colonialismul francez de secol 19.
Filmat exclusiv pentru cinematografe, în Galeria Naționala din Londra, imaginile de înalta definiție aduc detalii incredibile ale operei sale, spectatorii având ocazia sa vada pentru prima oara pe marele ecrane expoziția privata a portretelor lui Gauguin.

gauguin2

Gauguin from the National Gallery

Durata: 90 minute

Rating: AG – Audienţa Generală

Gen film: Documentar

Pentru a cumpăra bilete, urmează linkul de mai jos şi vei fi direcţionat către pagina dedicată

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Recomandat

la cinema Victoria

Marţi, 21 Septembrie

unnamed (1)

Modern Times

ora 13:00

Facebook_text

Colectiv

ora 20:00