Fight Club

luni 13.00

Deşi filmul este o adaptare după romanul lui Chuck Palahniuk, acesta reușește să prindă propria viaţă prin tehnicile cinematografice folosite şi prin caracterul de film cult pe care îl dobândește. Fight Club încorporează critica consumerismului și teoria simulacrelor într-o viziune existențială mai amplă, menită să pună sub semnul întrebării locul omului de rând în societatea capitalismului târziu.
Personajul narator, jucat de Edward Norton, întruchipează motivul corporatistului alienat, care nu găsește nicio satisfacție în munca inutilă pe care o face sau în viața personală definită doar de posesiunile materiale. Tyler Durden, interpretat de Brad Pitt, este dublul personajului narator și reprezintă antiteza acestuia, reuşind să îl scoată din rutina dezumanizantă. Recuperarea umanității se săvârșește în Fight Club prin vătămarea corporală, simțurile fiind dezgropate prin provocarea reciprocă de durere.
Tonul revoluţionar pe care îl capătă mişcarea se materializează în Project Mayhem, însă potenţialul distructiv al acestuia îl obligă pe narator să îi pună capăt, de aici începând şi conflictul lui cu Tyler. Un film brutal, alert şi exploziv, cu un final pe măsură, care setează o nouă tendinţă în cinematografia secolului XXI şi influenţează până astăzi discursul cultural prin problemele pe care le pune.

fight-club-726871a

Fight Club

Productia: SUA 1999

Regia: David Fincher

Cu: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Jared Leto, Meat Loaf

Durata: 139 minute

Rating: IM-18 – Interzis Minorilor

Gen film: Acţiune, Dramă, Thriller

Pentru a cumpăra bilete, urmează linkul de mai jos şi vei fi direcţionat către pagina dedicată

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Recomandat

la cinema Victoria