EVENIMENT

Sărbătoarea Paștelui în Artă| DocArt

22/04/2022

Ora: 17:30

Sărbătoarea Paștelui în Artă| DocArt – proiecție specială
Marea Britanie 2020 / documentar / 85 min./AG
Regia: Phil Grabsky
Un film uluitor despre unul dintre cele mai semnificative evenimente din istorie – moartea și învierea lui Isus. Afișează unele dintre cele mai semnificative opere de artă produse vreodată, filmate chiar în galeriile din toată lumea, ale unor artiști precum Caravaggio, Leonardo, Raphael, El Greco și Dalí.
„Oricine este interesat de artă… oricine este interesat de cultura vizuală… trebuie să fie interesat de povestea creștină”. – Rachel Campbell-Johnston, The Times
Povestea morții și învierii lui Hristos a dominat cultura occidentală în ultimii 2000 de ani. Este poate cel mai semnificativ eveniment istoric din toate timpurile, așa cum este relatat de Evanghelii, dar, în egală măsură, așa cum este descris de cei mai mari artiști din istorie.
De la triumfător la sălbatic, de la eteric la tactil, unele dintre cele mai mari opere de artă ale civilizației occidentale se concentrează pe acest moment esențial. Acest film realizat într-un mod excepțuinal explorează povestea Paștelui așa cum este descrisă în artă, de pe vremea primilor creștini până în zilele noastre.
Filmat în galerii din Ierusalim, Statele Unite și din întreaga Europă, filmul explorează diferitele moduri în care artiștii au descris povestea Paștelui de-a lungul veacurilor și descrie astfel istoria noastră a tuturor.

Data: 22/04/2022

Ora: 17:30

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

Recomandat

AZI la cinema Victoria