EVENIMENT

Între Chin Și Amin

22/03/2020

Ora: 19:00

Pret: 15 lei

Spectacol de gală în prezența regizorului Toma Enache

Un tanar compozitor, proaspat logodit, ajunge in iadul reeducarii de la inchisoarea Pitesti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumau. Prin credinta, supravietuieste torturilor si dupa eliberare compune o Oda lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia.

În timpul regimului comunist, în România au existat 44 de penitenciare principale și 72 de lagăre de muncă forțată, destinate deținuților politici, în care au suferit peste 3 milioane de oameni. Dintre aceștia, 800.000 au murit.

Parte a acestui sistem represiv, Experimentul Piteşti rămâne în istorie drept una dintre cele mai sinistre tentative de spălare a creierului şi “reeducare” prin tortură din blocul de est. Majoritatea deținutilor supuși experimentului erau studenţi de elită, tineri care se opuneau regimului comunist, dar şi membri ai fostelor partide politice. Nu se știe numărul exact al victimelor, însă se estimează că au fost torturați între 1000 şi 5000 de oameni.

Filmul este un omagiu adus tuturor acestor oameni, care au suferit in temnitele comuniste in perioada 1945-1989. Este o marturie despre rezistenta prin credinta, despre onoare, speranta si iertare.

Data: 22/03/2020

Ora: 19:00

Pret: 15 lei

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Recomandat

la cinema Victoria