EVENIMENT

Gauguin, din Galeria Națională Londoneză, DocArt

16/06/2021

Ora: 17:30

Pret: 20 lei

Mult așteptatul documentar de 60 de minute despre viața și munca lui Paul Gauguin, narat de catre actorul Dominic West, urmat apoi de 30 de minute filmate într-un mod “original și genial” exclusiv pentru cinematografe, ale expoziției private “Credit Suisse: Portretele lui Gauguin”, din cadrul Galeriei Naționale din Londra.
Filmat în Tahiti, Insulele Marchize, Franța și Regatul Unit, documentarul exploreaza extraordinarele și de multe ori problematicele realizari ale artistului, cu comentarii din partea urmașilor sai, a criticilor de artă și artiștilor contemporani.

Filmul analizeaza moștenirea culturala lasata de artist nu doar prin lupa istoriei artelor ci și prin patriarhismul timpurilor respective, reevaluând modul în care artistul trata femeile baștinașe și rolul pe care acesta l-a purtat în colonialismul francez de secol 19.
Filmat exclusiv pentru cinematografe, în Galeria Naționala din Londra, imaginile de înalta definiție aduc detalii incredibile ale operei sale, spectatorii având ocazia sa vada pentru prima oara pe marele ecrane expoziția privata a portretelor lui Gauguin.

Data: 16/06/2021

Ora: 17:30

Pret: 20 lei

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

Recomandat

AZI la cinema Victoria

Marţi, 09 August