EVENIMENT

Festivalul Internațional Très Court 2021

11/06/2021

Ora: 15:00

Pret: 15 lei

Festivalul regrupează în fiecare an cele mai bune și mai scurte producţii audiovizuale de pe cele cinci continente. Peste o sută de filme de maximum 4 minute – un concentrat de inventivitate și imaginaţie într-un format plin de energie. Eveniment organizat de Institutul Francez Cluj-Napoca și susținut de Orange.

Competiția Internațională este un caleidoscop al ultimelor curente din creația cinematografică mondială: 42 de filme concurează pentru a obține un loc în palmaresul decis de juriul festivalului, dar și în inimile și în buletinele de vot ale spectatorilor de pretutindeni.

Competiția „Paroles de Femmes” aduce în prim plan femeile. Fie că se află în fața sau în spatele camerei video, ele sunt cele care poartă aceste filme și e clar că nu fac doar figurație. Acest program este ocazia unui tur de orizont creativ al realităților feminine.

Selecția Franceză regrupează filme realizate de cineaști francezi și garantează o experiență à la française.

Selecția Au îndrăznit „Trash & Glam” este rezervată celor care sunt gata să depășească limitele. În acest program eclectic, veți descoperi cele mai transgresive, obraznice, politic incorecte și neașteptate scurt metraje.

Selecția Familială este dedicată copiilor de la 6 la 106 ani. Douăzeci de filme care se succed ca tot atâtea porți spre universuri magice, luminoase și sensibile.

Selecția Documentară este marea noutate de anul acesta. Într-o oră, cele 20 de filme din program deschis o fereastră asupra lumii prin portrete de femei și bărbați extraordinari, filme care surprind actualitate mai mult sau mai puțin imediată, subiecte universale sau absolut deosebite. Pe scurt: un tur în jurul lumii, fără să ieși din casă.

Competiția românească prezintă o serie de filme foarte scurte realizate de amatori sau de profesioniști în ultimii doi ani în România. Sunteți invitaţi să vă votaţi preferatul, pentru decernarea Premiului publicului din România.

Data: 11/06/2021

Ora: 15:00

Pret: 15 lei

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Recomandat

la cinema Victoria