EVENIMENT

Cinemateca TIFF SOUNDTRAKS OF MORRICONE | Creatura + Ennio

10/11/2022

Ora: 17:45

Pret: 20 lei / bilet

Cinemateca TIFF | Ennio

Italia, Belgia, Olanda 2021 / Documentar, Biografie / 156 min / rating AG

Regie: Giuseppe Tornatore

Distribuție: Oliver Stone, Barry Levinson, Clint Eastwood, Quentin Tarantino, Hans Zimmer

Documentarul biografic atribuit unuia dintre cei mai mari compozitori de muzică de film din istorie, Ennio Morricone. Giuseppe Tornatore este la rândul său un mare regizor care a călătorit peste tot prin lume pentru a vorbi cu peste șaptezeci de regizori și muzicieni despre viața și opera lui Morricone, de la Wong Kar-wai, Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, John Williams, Hans Zimmer până la Bruce Springsteen. Aceste interviuri sunt intercalate cu fragmente din viața privată a compozitorului, înregistrări din aclamatele turnee mondiale ale artistului adunate de-a lungul unei cariere care a cuprins peste 70 de ani.

Joi 20:00

Cinemateca TIFF SOUNDTRAKS OF MORRICONE | Creatura

SUA 1982 / Horror, Thriller / 109 min / rating N-15

Regie: John Carpenter

Distribuție: Kurt Russell, Wilford Brimley, David Clennon, Peter Maloney, Richard Dysart

Nimeni altul decât John Carpenter, regizor și compozitor, l-a considerat pe Ennio Morricone ca fiind cel mai bun compozitor. Descoperit în ”spaghetti westerns” precum „Undeva, cândva în Vest (1968)” „Cel bun, cel rău, cel urât (1966)” ambele semnate de Sergio Leone, John Carpenter i-a încredințat această misiune lui Morricone considerând coloana sonoră ca fiind un triumf: „Este una dintre marile compoziții care a propulsat filmul „Creatura” la un alt nivel: Epic Opera. Morricone este fundamental în compoziție. Nu se poate obține mai bine și mai profund de atât.”, Indie Wire. 

Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone în 2016, Morricone reflecta asupra întâlnirii cu John Carpenter: „A venit la Roma să-mi arate filmul dar a plecat imediat după terminarea proiecției. Am fost foarte impresionat de ceea ce am văzut, dar nu mi-a lăsat niciun indiciu despre ceea ce își dorea cu filmul.” „Creatura” este considerat unul dintre cele mai bune filme din categoria cult-horror.

Joi 17:45

Data: 10/11/2022

Ora: 17:45

Pret: 20 lei / bilet

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

Recomandat

AZI la cinema Victoria