EVENIMENT

Portret de regizor Asghar Farhadi | CINEMATECA TIFF

10/02/2022

Ora: 20:30

Distins cu Grand Prix ex-aequo, al doilea cel mai important premiu al Festivalului de la Cannes , A HERO (Franta-Iran,2021) va fi proiectat pe 10 februarie de la ora 20.30 în avanpremieră, în cadrul Cinemateca TIFF.
Noul film al autorului iranian Asghar Farhadi spune povestea lui Rahim, un caligraf (interpretat admirabil de Amir Jadidi ) care se află în închisoare pentru o datorie neplătită si e confruntat cu o criză de neimaginat. Prin răsturnări impecabile ale intrigii, care se desfășoară ca un joc pe viață si pe moarte, zilele de libertate ale eroului sunt numărate. O faptă bună rămâne vreodată nepedepsită?
A HERO este considerat cel mai personal si mai zdrobitor film al lui Farhadi de la A Separation, câștigătorul Oscarului in 2011, pe care aveți ocazia să îl revedeți în cadrul Portretului de regizor pe 10 februarie de la ora 18.00.
Poveștile sale intime și provocatoare despre conflicte familiale i-au adus regizorului admitatia publicului si a criticilor din circuitul marilor festivaluri internaționale. Farhadi continuă să ne uimeasca, acum, cu A HERO, „o poveste morală superbă care ne scufundă profund în ritualurile și valorile unei societăți și ne lasă să ghicim până la puternica scenă finală”, Time Out.

Data: 10/02/2022

Ora: 20:30

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

Recomandat

AZI la cinema Victoria