EVENIMENT

Cinemateca TIFF - Matthias si Maxime

23/01/2020

Ora: 20:00

Pret: 15 lei

Cinemateca TIFF dedică o seară specială tânărului regizor Xavier Dolan, copilul minune al cinematografiei canadiene, câștigător al zeci de premii importante în ultima decadă, de la Cannes la Cesare. În avanpremieră – „Mathias & Maxime” cel mai recent film semnat de acesta, film ce a figurat, în 2019, în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Prieteni de o viață, chiar dacă acum drumurile lor sunt foarte diferite, Mathias și Maxime se lasă convinși să joace într-un scurtmetraj pentru a o ajuta pe sora celui din urma, într-un proiect pentru școală. Odată ce filmările încep, cei doi descoperă că scenariul include și o scenă în care trebuie să se sărute, lucru pe care îl acceptă fără tragere de inimă. Ceea ce ar fi trebuit să fie doar un scurt moment ciudat și amuzant va schimba în profunzime relația dintre cei doi prieteni, readucând la suprafață sentimente demult îngropate.

La doar 30 de ani, Xavier Dolan probează cu „Mathias & Maxime” o maturitate creativă impresionantă, fără a pierde nimic din prospețimea cu care abordează orice temă, inclusiv cea a redefinirii prieteniei dintre doi bărbați. Scenarist, regizor și producător al filmului, Dolan a decis în ultimul moment să joace și unul dintre rolurile principale (Maxime). Decizia s-a dovedit inspirată, Xavier Dolan reușind să dea personajului acea notă de ambiguitate și anxietate ce susține povestea.

Alături de el, în rolurile principale îi veți regăsi pe Gabriel D’Almeida Freitas, un foarte convingător Matthias luptând pentru accesiunea sa în carieră, și Anne Dorval, din nou în rol de mamă într-un film al lui Dolan.

Data: 23/01/2020

Ora: 20:00

Pret: 15 lei

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Recomandat

la cinema Victoria

Marţi, 21 Septembrie

unnamed (1)

Modern Times

ora 13:00

Facebook_text

Colectiv

ora 20:00