EVENIMENT

Cinemateca TIFF - Mami

23/01/2020

Ora: 22:30

Pret: 15 lei

Portret Xavier Dolan

„Portret de regizor: Xavier Dolan” este seara specială pe care Cinemateca TIFF o dedică copilului minune al cinematografiei canadiene. O șansă unică de a revedea pe marele ecran „Mami”/”Mommy”, câștigătorul Jury Prize la Cannes (2014) și al Premiului Cesare pentru Cel Mai bun Film Străin (2015), ca să menționăm doar câteva din distincțiile primite de acest film curajos. șocant și genial.

Steve, un adolescent cu ADHD sever, este dat afară din școala specială în care învăța după ce incendiază cantina. În ciuda restricțiilor financiare și suferind evident de propriile probleme psihice, mama sa, Diane/ “Die”, decide să îl țină acasă până va împlini vârsta de 16 ani și va fi eligibil pentru un centru de tratament. Salvarea celor doi va fi Kyla, vecina fostă profesoară măcinată de depresie.

Tragic și totuși optimist, “Mami” este o poveste devastatoare despre iubirea dintre o mamă și fiul ei, pe care Xavier Dolan alege să o spună într-un ritm amețitor. Regizorul avea doar 25 de ani când l-a filmat, o vârstă până la care, așa cum mărturisea într-un interviu, reușise să întâlnească prea puțini părinți buni cu adevărat. Povestea Dianei care vrea cu orice preț să-și salveze fiul are, în spatele dramei, foarte mult umor, criticii comparand-o cu comediile lui Almodovar.

Filmul e dominat de excelentele interpretări ale Annei Dorval, mama văduvă ce-și începe ziua cu un cocktail ca mic dejun, Antoine-Olivier Pilon, fiul ce e și înger, și demon în doar câteva minute, și Suzannei Clément, timida profesoară plină de fobii și speranță.

Data: 23/01/2020

Ora: 22:30

Pret: 15 lei

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Recomandat

la cinema Victoria

Marţi, 21 Septembrie

unnamed (1)

Modern Times

ora 13:00

Facebook_text

Colectiv

ora 20:00