EVENIMENT

Bound — Eveniment Unic în parteneriat cu F-Sides Cineclub

31/08/2022

Ora: 20:00

Pret: 20 lei

🏆 Festivaluri și premii:

Prezentat la Veneția și Toronto în 1996

Festivalul de la Rotterdam 1997

Mențiune Specială a juriului la Deauville Film Festival 1996

Omagiu adus de F-Sides Cineclub  2022

Eveniment precedat de proiecția filmului CRASH , unul dintre cele mai singulare și mai provocatoare filme ale anilor 1990, semnat de David Cronenberg și urmat apoi de WILD AT HEART, un film marca David Lynch cu Laura Dern și Nicolas Cage.

*Available with English Subtitle

După 25 de ani, ‘Bound’ se menține fresh. Se simte cool și modern. Nu a îmbătrânit, în afară de croiala costumului dublu al lui Joe Pantoliano și pașii săi largi. După cum aveau să devină cunoscute în The Matrix câțiva ani mai târziu, surorile Wachowski au un control ferm asupra scenariului care atinge cu meticulozitate notele potrivite.” (Tom Jolliffe, „Flickering Myth”).

După ce își ispășește pedeapsa pentru escrocherie, Corky (Gina Gershon) găsește de lucru în renovarea locuințelor. În clădirea în care are loc prima ei lucrare, o întâlnește pe Violet (Jennifer Tilly), iubita mafiotului Caesar (Joe Pantoliano), un femme fatale care locuiește în apartamentul vecin. Interacțiunea lor e intensă de la primele priviri pe care și le aruncă în lift, sub ochii nebănuitori ai lui Caesar, și duce rapid la o idilă periculoasă și la un plan de a extorca împreună mafia de 2 milioane de dolari. Cu expertiza lui Corky în „redistribuirea averilor” și talentul lui Violet de a mima heterosexualitatea, planul lor merge ca pe roate până la un punct. Seducător și plin de tensiune, cu întorsături de situație mereu surprinzătoare și cu o excelentă întrebuințare formală a mijloacelor tehnice disponibile în acea perioadă, Bound anticipă interesul tandemului pentru teme de identitare, manifestat ulterior de seria Matrix. Recitit recent prin prisma tranziției de gen a celor două regizoare, Bound și-a cucerit nu doar statutul de clasic neo-noir nouăzecist, ci și de autentică reprezentare a unei relații lesbiene (printre primele de felul ei în filmul mainstream).

Data: 31/08/2022

Ora: 20:00

Pret: 20 lei

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

Recomandat

AZI la cinema Victoria