EVENIMENT

Berliner - Premieră de gală

24/06/2021

Ora: 20:00

Mocanu, un politician in plină campanie electorală pentru un loc în Parlamentul European, rămane blocat la Salonta, un mic orășel de provincie. El este găzduit în casa lui Viorel un cetățean obișnuit, tractorist de meserie. Politicianul își va continua campania electorală în micul orașel punând  la cale un plan cameleonic.

„Ce m-a interesat atunci când am început dezvoltarea acestui film au fost mecanismele de manipulare folosite de politicieni atunci cand se apropie alegerile. Aceste cicluri (sau circuri) electorale, în care cetățenii sunt atrași, manipulați și apoi uitați din nou până la următoarele alegeri.

Se întâmplă pretutindeni desigur, dar pe mine m-a intersat să observ alegerile într-un orășel de provincie, departe de Bucuresti sau de Bruxelles. Unul dintre  locurile unde după cum ne amintim și ”morții pot să voteze”…

 

 

Filmul ne duce la Salonta un orășel liniștit din Ardeal unde oamenii pedalează agale pe biciclete sau stau pe bancă în fața caselor urmându-și rutina zilnică indiferent de orânduirea politică. Politicianul care va ajunge in acest oraș va tulbura oare această liniște? În BERLINER, politicianul intră literalmente în casa unui cetățean de rând, punând în discuție limitele la care poate ajunge corupția, nu la nivel înalt, ci la nivelul omului obișnuit.

Trăim într-o eră în care suntem bombardați pe telefoanele smart cu mesaje de tot felul care ne spun ce să mancăm? Cum să ne îmbrăcăm? Ce să găndim? Cu cine să votăm? Suntem manipulați prin mesaje emoționale puse la cale de echipe de marketing. Care sunt mecanismele din spatele acestui fenomen, care e granița dintre emoțiile noastre reale și emoțiile induse de media?

BERLINER este și filmul unui oraș, orașul meu natal, Salonta.” – Marian Crișan, regizor

 

Data: 24/06/2021

Ora: 20:00

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

Recomandat

AZI la cinema Victoria

Marţi, 09 August