Vara lui 1993 / Estiu 1993

 

Spania 2017 / dramă,familie / 97 min.
Regia: Carla Simón
Cu: Laia Artigas, Bruna Cusí, David Verdaguer, Paula Robles

Premii:2 premii şi o nominalizare Berlin, o nominalizare Academia Europeana de Film;alte 28  premii si 44 nominalizari; proiectat la ultima ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF); premiera în 2017 la Festivalul de Film de la Berlin, în cadrul secțiunii Generation, acolo unde a și câștigat GWFF Best First Feature Award; Premiile Goya (premiul pentru cel mai bun debut regizoral - Carla Simón, premiul pentru cea mai bună actriță debutantă – Bruna Cusi, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – David Verdaguer); propunerea Spaniei pentru Premiile Oscar.

Simplitatea și talentul regizorului catalan Carla Simón vin împreună pentru a ne da  o felie de viață, nostalgică , sensibilă și frumoasă.
Un film spaniol care observă lumea adultilor prin ochii unui copil. Frida se confruntă cu prima vară în noua ei familie. Frida are doar șase ani.Povestea ei este aproape magică,despre o viaţa care se învaţă… Invață să fii confuz, să pierzi, să  plângi. Învață să fii Frida.
O poveste nostalgică, unul dintre cele mai frumoase, simple și sincere filme.  
 
Vara lui 1993 este o poveste care pornește din experiența persoanlă a regizorului, fiind un film despre durere și acceptare care ne reamintește nouă, adulților,  că avem tendința de a subestima copiii atunci când vine vorba de receptivitatea și inteligența lor la vârste fragede.

  Rezervare Si Achizitionare Bilete On-Line 

 
 
<