SIERANEVADA din 9 Septembrie la Cinema Victoria

din 9 Septembrie la Cinema Victoria

La trei zile după atacul terorist asupra redacției săptămânalului parizian Charlie Hebdo, și a 40 de zile după moartea tatălui său, Lary, un doctor de vreo 40 de ani e pe cale să-și petreacă duminica în familie, la o reuniune de comemorare a tatălui său. Dar lucrurile nu merg conform așteptărilor. Forțat să-și confrunte fricile și trecutul, să-și regândească locul în familie, Lary se vede constrâns să spună propria versiune a adevărului.

Inca de la premiera mondiala din cadrul Competitiei de la Cannes, SIERANEVADA a generat un val de cronici pozitive: "o comedie absoluta" (Telegraph), "o comedie in stil italian cu suflet rusesc" (Telerama), "un balet domestic in asteptarea preotului" (Le Monde), "genial, efervescent, aspru" (The Playlist). SIERANEVADA surprinde frumosul absurd al vietii de familiei si e, de departe, cel mai de public si popular film al lui Cristi Puiu. 

Unica proiectie SIERANEVADA de la TIFF, sold out inca din primele zile, a fost primita extraordinar de bine atat de public, cat si de critica.