"Shared Sight" - Festival Internațional de filme de scurt metraj

"Shared Sight Throw Back" reprezintă redifuzarea celor mai bune scurt metraje din cadrul "Shared Sight" - Festival Internațional de filme de scurt metraj din întreaga lume ce s-a desfășurat în anul 2017, ]n Cluj-Napoca, în mai multe spații alternative. Echipa realizatoare a îmbrățișat motivația de tipul „Do It Yourself” și a demonstrat că un astfel de proiect este posibil și pe cont propriu, evitând orice constrângere comercială.

A fost inițiat din pură pasiune pentru film, din dorința de a răspândi producțiile video, care în alt context nu ar fi posibile publicului larg și să ofere posibilitatea celor din domeniul filmului să se afirme și să-și atingă scopul de a-și prezenta producțiile în fața unui public cât mai amplu.

Shared Sight a dispus de un nou criteriu de selecție asupra filmelor primite de la producători ce s-a bazat pe calitatea conceptuală și relevanța socială sau vizuală, nu și pe calitatea tehnică. Acest fapt a deschis porțile unui număr mare de filme reunite sub același cadru și în același timp oferă spectatorului ocazia să se întâlnească cu o latură mai experimentală a filmului scurt, ce ridică barierele dintre cinematografie și video art. Selecțiile provin din urma unui apel internațional ce a fost publicat pe mai multe platforme de specialitate, iar ca rezultat s-a ajuns peste 630 de aplicații, cu precădere din Asia, Europa și America. Dintre acestea, au fost selectate ulterior un număr de 99 de scurt-metraje pentru a concura și a fi difuzate în cadrul celor două zile de festival din 2017.