Să nu ucizi

 

România 2019 / dramă / 120 min.
Regia: Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Șarga
Cu: Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Elias Ferkin

„Să nu ucizi, spune o poveste actuală, dar mai ales esențială... Nu te poate lăsa indiferent.’’

La doi ani de la scurtmetrajul “4:15 PM Sfârşitul lumii”, nominalizat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes, regizorii Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru își marchează debutul în lungmetraj cu un film inspirat dintr-un scandal mediatic care a cutremurat sistemul medical din România.

Despre film:

„Am crescut în comunism şi ni se spunea tot timpul să tăcem, să nu ne spunem părerea pentru că deranjăm. Am crezut că asta o să se schimbe în timp. Dar în 2018 auzim acelaşi lucru: «Taci, nu e treaba ta, lasă-i pe alţii să se implice!». Filmul nostru este povestea unui medic căruia îi pasă şi care se implică. Este un medic care are curajul să spună că sistemul este corupt” (Gabi Virginia Şarga și Cătălin Rotaru-regizori).

 

„Să nu ucizi spune o poveste actuală, dar mai ales esențială pentru noi ca indivizi, ca societate. Nu te poate lăsa indiferent. Este un film care te confruntă aproape frontal cu alegerile pe care le faci, cu propria conștiință. Te obligă să te uiți în oglindă şi să te întrebi: eu ce aș fi făcut?” (Adina Sădeanu-producător)

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line