Mary regina Scoției

 

Marea Britanie 2018 / biografic,dramă,istoric / 125 min.

Regia: Josie Rourke

Cu: Margot Robbie, Saoirse Ronan, Guy Pearce

Nominalizări Premiile BAFTA 2019

Cea mai bună actriță în rol secundar- Margot Robbie

Cele mai bune costume

Cel mai bun machiaj / coafură

 

O poveste puternică, despre două femei  puternice. Cu 400 de ani în urmă, a existat rivalitatea dintre Mary Stuart și Elizabeth I.

Regizoarea de teatru Josie Rourke face tranziția de la scenă la ecran, cu filmul , de debut, Mary Queen of Scots. Este povestea  înălțării și căderii Mariei Stuart.Regina Franței la 16 ani,văduvă la 18 ,se întoarce în Scoția  natală pentru a-și revendica tronul. Este povestea inspirată și amară a unei regine, niciodată iubită  pe deplin în țara ei și, în consecință, destinată să piardă totul.

 

Povestea reginelor rivale din  secolul al XVI-lea , a fascinat industria cinematografică  zeci de ani, în diferite variante. Vanessa Redgrave, Katharine Hepburn și Samantha Morton au interpretat-o fiecare  pe Mary Stuart, Helen Mirren, Glenda Jackson și Cate Blanchett au preluat rolul Elizabeth I. Această noua versiune , atrage  două dintre cele mai inspirate , versatile și talentate actrițe din generația tânră, Saoirse Ronan și Margot Robbie.

 

Filmul nu încearcă neapărat să fie o narațiune istorică exactă,dar, este un spectacol regal, somptuos. Designul ,costumele  și machiajul sunt  impresionante.

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line