În pronunțare

 

România 2018 / dramă / 93 min.
Regia: Mihaela Popescu
Cu: Dorotheea Petre, Cuzin Toma, Liliana Mocanu, Olimpia Melinte

„În pronunțare” este o dramă suprarealistă în careCuzin Toma are rolul principal masculin, acela al unui judecător pentru care îmbinarea dintre viața profesională și cea personală nu se îmbină într-un mod fericit. În plus, judecătorul de 40 de ani, pe nume Andi, este agasat de micile procese de care trebuie să se ocupe la muncă; în calitate de tată și soț, acesta este cuprins de suferință și profundă nefericire.

 

Mihaela Popescu despre film:

“Filmul renunță la convențiile de reprezentare uzuale și propune o perspectivă filosofică, care pune sub semnul întrebării raportul de putere pe care se bazează actul justiției și modul în care îi vedem pe ceilalți și pe noi înșine. E un film care solicită atenția spectatorului prin detalii, atmosferă și imaginație. Sper ca acest exercițiu să continue și după vizionarea lui.”

 

Asociația Criticilor de Film din Germania în declarația Berlin Critics’ Week:

“Comitetul nostru de selecție a fost foarte impresionat atât de conceptul cinematografic, cât și de mizanscena puternică. Dacă această construcție liberă cu elemente realiste și mistice reușește să curgă, atunci acest lucru se datorează atât modului inteligent în care regizoarea a lucrat cu actorii, cât și unui ochi excelent pentru locații și situații. În ciuda melancoliei, filmul provoacă spectatorul experimentat să își reevalueze așteptările față de cinematografie (inclusiv cea românească)”.

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line