Pororoca

 
 

România,Franţa 2017 / dramă / 152 min.
Regia: Constantin Popescu
Cu: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Constantin Dogioiu, Stefan Raus

Premii / Festivaluri:Festivalul de la San Sebastian-Cel mai bun actor Bogdan Dumitrache; inclus în selecţia Rotterdam Film Festival,secţiunea „Voices”, dedicată filmelor cu viziuni puternice, a celei de-a 47-a ediţii a festivalului. 

„Silenţioasa putere a vinei.”
Cristina și Tudor Ionescu cu cei doi copii, Maria și Ilie sunt o familie fericită . Dar când unul dintre copii dispare, viața lor se schimbă pentru totdeauna.
Portretul unui tată cuprins  de o nesfârșită  durere și îndoială,cu familia distrusă…cu dorința de a recupera echilibrul pierdut… În fața disperării și a pesimismului, există doar un mod de eliberare …care nu poate fi  decât violența…
Rezultatul un thriller psihologic românesc convingător în care pierderea se transformă în obsesie.

* Bogdan Dumitrache desemnat „cel mai bun actor”  la Festivalul de Film de la San Sebastián 2017 pentru rolul din filmul „Pororoca”
* filmul este unul "puternic, un film pe care ar trebui să-l vadă toţi părinţii" (Bogdan Dumitrache).
* „Pentru mine, a fost o experiență extraordinară. Pentru un actor, este o oportunitate foarte rară să întâlnești un așa scenariu, un personaj care are parte de o transformare atât de mare, de la o viață normală la abis, cu un cumul atât de variat de emoții și trăiri”, ( Bogdan Dumitrache -conferința de presă de la San Sebastian)
* Canalul TCM a numit „Pororoca” drept un film „colosal”
* regizorul reușește, prin Pororoca, „să își scufunde publicul într-o silențioasă putere a vinei”.(revista „EcoDiario”)