Povestea unui pierde-vară

 

România,Bulgaria 2018 / comedie / 100 min.
Regia: Paul Negoescu
Cu: Alexandru Papadopol, Nicoleta Lefter, Crina Semciuc

Regizorul Paul Negoescu şi actorul Alexandru Papadopol îşi propun să rezolve în cheie comică o ecuaţie cu prea multe necunoscute: emanciparea unui bărbat.
„Povestea unui pierde-vară“ este o comedie dulce-amară despre un profesor de matematică şi complicatele lui relaţii amoroase, pe fundalul unui Bucureşti mai luminos ca niciodată.
Alexandru Papadopol joacă un personaj inedit şi amuzant. “Am rolul principal într-o comedie în care sunt un veritabil pierde vară. Petru este conferenţiar universitar la Politehnică, profesor de matematică, pasionat de cifre, care fuge de asumarea unei relaţii. Îi plac studentele nefiind neapărat un personaj imoral. Şi de aici începe povestea”, spune el despre personajul pe care-l interpretează.
Filmul îşi doreşte să îi amuze pe spectatori, dar şi să le ridice  câteva semne de întrebare. 
*Filmul a avut  avanpremiera în cadrul Festivalului Internaţional de FilmTransilvania 2018
* Este al treilea lungmetraj al tânărului regizor Paul Negoescu, după „O lună în Thailanda” și „Două lozuri” (s-a impus drept cel mai important succes de box-office în România în 2016)
*Filmat pe peliculă, pe străzile Bucureştiului, filmul este, după cum îl prezintă echipa, ”o raritate în cinematografia românească actuală”. 
* Ana Drăghici este directoarea de imagine. Ea este, de altfel, prima femeie din cinematografia română care a semnat imaginea unui lungmetraj în ultimii 25 de ani.
* Paul Negoescu a declarat că a dorit să facă un film în stilul lui Woody Allen pe care să i-l dedice marelui cineast.

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line