Oh,Ramona

 

România 2019  / comedie,romantic, dragoste / 109 min.

Regia: Cristina Jacob

Cu: Bogdan Iancu, Aggy K. Adams, Smiley, Ioachim Ciobanu

Comedia „Oh, Ramona!” „Un film despre noua generaţie de tineri români, europeni, globali care trăiesc şi la bine şi la rău după modele vestice”, regizată deCristina Iacob. Aceasta este rescrierea cinematografică a cărţii lui Andrei Ciobanu, „Suge-o, Ramona!” care s-a bucurat de un succes enorm, având peste un milion de cititori în mediul online.

 

Cristina Iacob, regizor-despre film.

“Un film despre noua generaţie de tineri români, dar europeni, globali, care trăiesc – la bine şi la rău – după modele şi stiluri de comportament vestice, indiferent unde s-ar afla. Viaţa lor, a celor din jurul nostru, este pe zi ce trece tot mai occidentală. Produsele pe care le consumăm (inclusiv cele culturale), mentalităţile şi comportamentele, totul se transformă în contextul globalizării. Până şi vocabularul, tot mai romglez, ne arată forţa acestui fenomen. Pot fi de acord sau nu, însă trebuie să depun mărturie prin film despre epoca în care trăim.”

 

„Filmul este în limba engleză pentru că este o poveste universală. Un băiat iubea o fată şi apoi iubea două. În al doilea rând, am avut acces la actori foarte buni, care vorbeau engleză şi era o ocazie să facem acest lucru. În plus, adolescenţii cărora ne adresăm sunt obişnuiţi să vadă filme în engleză. (…) Atunci când m-am apucat să fac filme, imediat după facultate, eram mai aproape de vârsta adolescenţei şi mi s-a părut că pot să spun mai uşor poveştile cu care mă identific, cu lucrurile pe care le-am trăit”.

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line