din 22 septembrie - Un pas în urma serafimilor

 

Romania 2016 / dramă  
Regia: 
Daniel Sandu
Cu : Stefan Iancu, Vlad Ivanov, Cristian Bota, Toto Dumitrescu

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care isi doreste sa devina preot si intra intr-un seminar teologic ortodox. Initial, incearca sa se adapteze mediului, dar in cele din urma isi da seama ca sistemul este complet corupt si abuziv. Nu dupa multa vreme, el si alti trei colegi sunt etichetati de consiliul scolii despre elevi-problema. Prinsi in lupa pentru putere intre un preot incoruptibil, dar abuziv, si un profesor laic viclean si corupt, elevii invata ca minciuna, furtul, manipularea si tradarea sunt aptitudini pe care trebuie sa si le insuseasca pentru a rezista in seminar. 

UN PAS IN URMA SERAFIMILOR ii are in rolurile principale pe Stefan Iancu si Vlad Ivanov, distributia fiind completata de Ali Amir, Alfred Wegeman, Stefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr, Cristian Bota, Marian Popescu si Radu Botar. 

Cu un aer fresh, o intriga plina de suspans, UN PAS IN URMA SERAFIMILOR are toate sansele sa devina un film cu priza la publicul tanar care obisnuieste sa ocoleasca salile de cinema cand vine vorba de film european. Personajele au toate atuurile sa devina star-icon-urile generatiei de astazi. 

Pana la lansarea posterului oficial, precum si a trailerului, urmeaza o perioada in care ii vom descoperi pe Serafimi intr-o campania virala ce va fi targetata local. Atasez prima fotografie din serie.

Vlad Ivanov, un personaj-cheie al filmului, va fi unul din motoarele peliculei, comunicand deja pentru un public familiarizat cu cinematografia romaneasca.