Noaptea Albă a Filmului Românesc

ora 19:30 - Arest   premieră

România   2019  / dramă / 126 min.

Regia: Andrei Cohn

Cu: Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu

Arest”, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, cunoscut deja publicului pentru „Acasă la tata”, lansat în 2015, a avut premiera internațională în cadrul celei de-a 54-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary – East of the West Competition și a fost distins la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj.

 

ora 22:45 - Monstri.   avanpremieră

România    2019  / dramă,romantic,dragoste / 96 min.

Regia: Marius Olteanu

Cu: Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Cristian Popa, Judith State

Monștri., unicul lungmetraj românesc inclus anul acesta în selecţia festivalului de la Berlin, captivează cu o provocare lansată publicului, dar şi cu o abordare de tip puzzle şi o invitaţie la o şedinţă de terapie şi introspecţie. Interpretările convingătoare, problematica modernă şi atenţia pentru detalii transformă primul film al lui Marius Olteanu într-unul din cele mai vizionabile filme româneşti ale anului.

 

ora 00:00 - Parking     

România,Spania,Cehia 2019  / dramă,romantic,dragoste / 110 min.

Regia: Tudor Giurgiu

Cu: Mihai Smarandache, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu, Eric Frances, Emilian Oprea

 

„Parking”, filmul regizat de Tudor Giurgiu şi inspirat de romanul „Apropierea”,de Marin Mălaicu-Hondrari,  proiectat în premieră mondială  la TIFF, spune o poveste de dragoste.

Un film cald, pentru publicul larg, în care  viaţa unui poet din Sângeorz-Băi, Adrian (Mihai Smarandache), care emigrează ilegal în Spania, se schimbă radical,odată ce o întâlneşte pe Maria (Belén Cuesta), cântăreaţă...

„Parking” nu se axează pe condiţia de emigrant a personajului lui Smarandache decât tangenţial, pentru că povestea este despre o iubire, care îţi ia minţile şi care te lasă copil, despre dorinţa unui om de a scrie, dar şi de a învăţa spaniola perfect pentru a-l putea citi pe Roberto Bolano.