Moon Hotel Kabul

 

România, Franța 2018 / dramă / 90 min.

Regia: Anca Damian

Cu: Florin Piersic Jr., Ofelia Popii, Adrian Titieni

"Moon Hotel Kabul", cel mai recent film al Ancăi Damian, premiat pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia.

Ivan Semciuc (Florin Piersic Jr.) este jurnalist, un om carismatic, totuși vinovat de cinism și lipsă de compasiune. Viaţa sa este complet transformată de întâlnirea cu Ioana, o traducătoare cu care are o relaţie trecătoare într-o noapte, într-un hotel din Kabul...

 

Anca Damian despre film:

"Filmul are, în primul rând, o poveste. Când am început să lucrez la acest film, m-am gândit, la fel ca în cazul altor proiecte, că trebuie să transmită un mesaj care mi se pare important pentru noi în acest moment. Bineînţeles că mesajul acesta se adresează tuturor, în sensul că noi trebuie să avem o atitudine şi o angajare în faţa lucrurilor care ni se întâmplă astăzi. În filmul meu, personajul principal, un jurnalist cinic, crede că nimic nu poate fi schimbat, dar, până la urmă, o femeie fragilă ajunge, de dincolo de moarte, să-i schimbe atitudinea. Şi i-o schimbă într-una activă."

„Este o poveste cu personaje inspirate din realitate, o poveste cu personaje care au slăbiciuni, emoţii, şi sunt paradoxale, aşa cum este de multe ori şi viaţa... Sper că este un film la care publicul român va rezona. Este un film cu umor, cu tensiune, cu o poveste interesantă, un film cu toate ingredientele care îl pot transforma într-un spectacol de cinema agreabil."

 

Din distribuție fac parte Florin Piersic Jr., Ofelia Popii, Adrian Titieni, Alexandru Nagy și Rodica Negrea.

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line