Monrovia, Indiana

 

SUA 2018 / documentar / 143 min.
Regia: Frederick Wiseman

 
Inima Americii. Credință. Familie. Țară.
Viața într-un oraș mic, de Frederick Wiseman, numit „unul dintre cei mai importanți și originali producători de film care lucrează astăzi”. Cu peste 40 de filme în spatele său și cincizeci de ani de carieră a reușit să consacre unul dintre cele mai precise stiluri.
 
Monrovia, Indiana explorează un oraș mic din Midwest-ul rural american, arătând modul în care valori precum serviciile sociale, îndatoririle, viața spirituală, generozitatea și autenticitatea sunt conturate, percepute și experimentate paralel cu o serie de stereotipuri contrastante. Filmul oferă o imagine de ansamblu complexă și variată a vieții de zi cu zi din Monrovia, împreună cu viziunea unui stil de viață a cărui amprentă și forță nu au fost întotdeauna apreciate sau înțelese de marile orașe din Est și Coasta de Vest a Americii, precum și în alte țări ..
 
Povestea filmului este livrată doar cu vocile și sunetele comunității surprinse în timpul filmării fiecărei scene. Nu există nicio coloană sonoră muzicală sau narațiune în timpul întregului film.
O felie interesantă de viață rurală
Un film important care reflectă frumusețea vieții, precum și problemele care o însoțesc.
 
Frederick Wiseman,despre film:

"Am filmat 10 săptămâni și 150 de ore.
„Filmările sunt cu totul imersive. Am fost prezent și gata să filmez 10-12 ore în fiecare zi.”
„Nu a fost planificat nimic. Fiecare filmare este rezultatul întâmplării, al judecății și al norocului.”
"Oamenii au modul lor de viață, au munca lor și sunt foarte mulțumiți. Nu sunt curioși de lumea sălbatică din afara Monrovia.”
„La începutul secolului XX, orașele mici erau coloana vertebrală a Americii. Există încă aproximativ 23.000 de orașe mici presărate în toată țara.
„Aș dori ca oamenii să compare și să își contrasteze modul de viață din orașul mare cu modul de viață din Monrovia, astfel încât să înțeleagă asemănările și diferențele de viață dintr-un oraș mic. ”

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line