Spectacol de gala - Frozen Ignat

Vineri, 23 februarie, începând cu ora 19:00, în incinta Cinema Victoria se va desfășura spectacolul de gală dedicat premierei filmului „Frozen Ignat”/ „Cine a ucis Crăciunul?”.

La eveniment va participa actorul Dorel Vișan, care interpretează rolul principal în această peliculă semnată de regizorul Dinu Tănase. Filmul este inspirat după o întâmplare adevărată, ilustrând destinele nefericite ale unor oameni izolați într-un sat din Delta Dunării.

Satul este considerat a fi „un loc blestemat care face ce vrea din oameni”, caracterizarea aparținându-i personajului Stanca, interpretat de actrița Dana Dogaru. Atunci când nepoata acesteia, Ana, se întoarce din străinătate în țară pentru a participa la înmormântarea bunicului ei Dumitru, ea pornește într-o călătorie inițiatică care îi va schimba viața. „Cine a ucis Crăciunul?” este un film încărcat cu mister și misticism, reușind să surprindă esența naturii umane.

Din distribuție mai fac parte actorii Alexandra Fasolă, Lari Georgescu, Valer Dellakeza și Mircea Rusu. Pelicula este distribuită în România de Paradox Film.

Actorul Dorel Vișan a activat de-a lungul carierei sale atât în teatru, unde a interpretat peste 40 de personaje, cât și în film, fiind cunoscut publicului pentru rolurile sale din „Balanța”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Moromeții”, „Senatorul melcilor”, apărând în peste 50 de producții românești și internaționale. Regizorul Dinu Tănase este directorul Festivalului Indie al producătorilor de film independenți (IPIFF – Independent Producers Indie Film Festival). Acesta a regizat pelicule încă din anii 1970, printre acestea numărându-se „Trei zile și trei nopți (1977), „Doctorul Poenaru” (1978). „Cine a ucis Crăciunul?” este revenirea acestuia pe marele ecran.