Foxtrot

 

Israel, Elveţia, Germania, Franţa 2017 / dramă  / 108 min.
Regia: Samuel Maoz
Cu: Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray, Shira Haas
Premii: Veneţia -2 premii Leul de Argint, Premiul SIGNIS şi  o nominalizare Leul de Aur;alte 16 premii şi 14 nominalizări

 

O voce unică în cinematografia mondială, Samuel Maoz a făcut doar două filme de lungmetraj în cariera sa. Primul, Libanul , a purtat spectatorul într-o plimbare tensionată, claustrofobă, într-un tanc cu patru soldați israelieni a câștigat Leul de Aur la Veneția în 2009. Opt ani mai târziu, cu al doilea film Foxtrot a obţinut la Veneţia -2 premii Leul de Argint   şi Premiul SIGNIS - menţiune de onoare .
Războiul, durerea și familia sunt temele lui Foxtrot, o fabuloasă dramă în  3 acte.O reflecție profundă asupra modului în care percepem cicatricile pe care durerea și vina le pot lăsa asupra noastră.
Da, este un studiu al durerii, dar şi o  satiră la inutilitatea războiului, esta una dintre  cele mai îndrăznețe și mai furioase  critici la  adresa  statului  israelian pentru înrolarea tinerilor  imaturi în  armată. 
Un film  diferit și îndrăzneț,melodic și devastator,o piesa de artă.Recomandat!

Filmul regizorului israelian, Samuel Maoz, care a avut premiera anul trecut la Festivalul de Film de la Veneția și a fost distins cu Marele Premiu al Juriului – Leul de Argint
 A avut  premiera în România în deschiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).
Alături de premiul obținut în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, controversata poveste inspirată de conflictul israeliano-palestinian a fost distinsă și cu nu mai puțin de 8 trofee Ophir la ,,Oscarurile israeliene’’.
A obţinut 16 premii şi 14 nominalizari
A fost propunerea Israelului la Oscar 2018 la categoria  cel mai bun film străin

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line