European Cinema Night

Cinematograful Victoria este unul dintre cele 35 cinematografe care va găzdui  luni 3 decembrie 2018  de la ora 19  ‚Noaptea cinematografică europeana” cu proiecția filmului “On Body and Soul” productie Ungaria, regia  Ildikó Enyedi,film căstigător al Ursului de Aur la Berlin 2017.

Proiecția va fi urmată de o discuție purtată pe tema filmului de psihologul Corina Drocas și scriitorul și criticul de film Ioan Pavel Azap cu publicul.

 

Intrarea e liberă.

 

Europa Cinemas își unește forțele cu programul MEDIA al Comisiei Europene pentru a sărbători bogăția și diversitatea cinematografiei europene și pentru a organiza o serie de proiectii în 35 de cinematografe din rețeaua Europa Cinemas din întreaga Europă, în prima săptămână din decembrie (3-7 decembrie 2018) .

 

Intitulate "Noaptea cinematografică europeană", aceste evenimente urmăresc să sensibilizeze audiența europeană pentru sprijinul permanent al MEDIA pentru industria cinematografică și cultura europeană, de la dezvoltarea scenariului până la distribuție, inclusiv prin cinematografele rețelei Europa Cinemas. Mulțumită programului MEDIA, multe dintre filmele cele mai valoroase si emoționante, ajung la spectatorii europeni.

 

Obiectivul proiectului este de a arăta cetățenilor modul în care UE este prezent în viața lor de zi cu zi în domeniul cinematografiei.

Comisia Europeană formează sectorul audiovizual prin programul MEDIA din 1991. MEDIA are un mare succes în susținerea competitivității industriei audiovizuale și a diversității culturale în Europa. Una dintre acțiunile sale cele mai substanțiale este acordarea de sprijin financiar distribuției de filme europene în afara țării lor de producție. În fiecare an, în medie, peste 400 de filme sunt puse la dispoziția publicului într-o altă țară europeană, cu ajutorul MEDIA.

Producătorii profesioniști din toată Europa, care sunt beneficiari direcți ai programului, cunosc și apreciază MEDIA foarte mult. insă spectatorii - care sunt beneficiarii finali - adesea nu sunt conștienți de importanța sa pentru peisajul audiovizual european.

Spectatorii sunt atașati emoțional de filmele lor preferate locale realizate de actori și regizori preferați, însă schemele de finanțare europene par a fi îndepărtate și irelevante pentru ei. Acest proiect servește pentru a construi o legătură între aceste două realități, pentru a construi o punte între programul MEDIA, cu unghiul său industrial și emoțiile pe care cinematografiile europene le produc. Filmele pot fi percepute ca exemple tangibile de modul în care fondurile europene pot forma comunități locale și care leagă europenii din diferite țări. Ca atare, proiectul susține campania de comunicare "CE merge local". European Night Cinema este un eveniment care ia diferite nuanțe în 34 de locații. Datorită acestui fapt, spectatorii vor putea să simtă că aparțin unei comunități mai largi și mai diverse.

 

 "Noaptea cinematografică europeană” organizata de Asociatia Victoria Film este susținută de programul MEDIA al Comisiei Europene  și co-organizată în parteneriat cu Europa Cinemas.