EFA Young Audience Award 2019

Young Audience Award

Tineri din 55 de orașe din 34 de țări vor viziona simultan cele 3 filme nominalizate la Young Audience Award (YAA) și vor alege, prin vot, câștigătorul trofeului oferit în fiecare an de Academia Europeană de Film (EFA).

EFA Young Audience Award / România este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), care desfășoară programul de educaţie cinematografică pentru elevi EducaTIFF în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Programul EducaTIFF are ca principal scop introducerea publicului tânăr şi foarte tânăr în lumea cinematografiei și a producției de film şi de a influenţa primii paşii către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

Program:

ora 10:00    Los Bando

Norvegia ,Suedia 2018 / aventuri,comedie,muzică  / r.Christian Lo/cu: Christian Lo, Jakob Dyrud, Vera Vitali / 94 min.

Los Bando e un film de călătorie despre o tânără trupă care traversează contra timp Norvegia să participe la Campionatul național de rock, într-o cursă cu timpul, poliția și părinții lor.

 

ora 12:30    Old Boys

Marea Britanie 2018 / comedie / r.Toby MacDonald /cu: Giles Malcolm, Jonah Hauer-King, Alex Lawthe / 90 min.

"Cel mai puternic supravieţuieşte" este mottoul băieţilor de la internatul Colegiului Caldermount. Într-o reinterpetare a operei "Cyrano de Bergerac", un elev ciudat şi inventiv îl ajută pe chipeşul, dar prostovanul erou al clasei să se apropie de fiica profesorului suplinitor francez.

 

ora 15:00   Fight Girl

Olanda 2018 / acțiune,dramă,familie   /r.Johan Timmers  /cu: Aiko Beemsterboer, Imanuelle Grives,Hilde De Baerdemaeker / 84min.

Bo (12 ani) este un kickboxer talentat și vrea să fie noua campioană olandeză. Divorțul părinților îi tulbură planurile. În suburbii, descoperă noi lucruri despre ea și despre viață.

Intrarea liberă!