ClujShorts International Short Film Festival 2016

ClujShorts International Short Film Festival 2016, ajuns la cea de a IV-a ediție, vă așteaptă în perioada 4-10 aprilie la un maraton de evenimente indoor și outdoor: 38 proiecții de scurtmetraje, sesiuni de întrebări și răspunsuri cu artiști din Europa, SUA, America de Sud, artist talk, mese rotunde tematice, expoziție de grafică și fotografie, lansare de carte, muzică digitală, petreceri: totul dedicat  filmului scurt - un film întreg, ce trebuie savurat pentru valoarea lui artistică, complexitatea și capacitatea sa de concentrare. 

Cele 181 scurtmetraje selectate, provenind din 43 țări de pe toate continentele,  însumează comedii cu un umor plin de subtilitate și absurd, drame cu personaje și povești incredibil de complex contruite, animații ce acoperă paleta vizuală de la magic la grotesc, documentare ce se angajează critic și provoacă spectatorul la luare de poziție,  precum şi filme experimentale.  54 dintre  filmele proiectate fac parte din competiţia oficială a festivalului, concurând pentru cele 14 premii pregătite; 

Premiul publicului, oferit în fiecare an, se bazează integral pe votul publicului. 

Programul festivalului este gândit în așa fel încât să se plieze peste programul zilnic al fiecărui spectator;  astfel diminețile sunt dedicate copiilor, care sunt așteptați împreună cu colegii și cadrele didactice sau împreună cu părinții; proiecțiile de la orele 13, 15, 17, 19, 21 vă așteaptă cu scurtmetraje în premieră sau filme scurte premiate la  festivaluri internaționale  de profil; serile, de la orele 23 sunt dedicate celor mai îndrăzneți dintre spectatori și care au vârsta peste 18 ani. 

Scurtmetrajele câștigătoare vor fi anunțate în cadrul galei de premiere, duminică, 10 aprilie, de la orele 17, gală moderată de preaînaltul ( la propriu! Și la figurat :)) stand-up comedian Dragoș Pop.

Va fi o săptămână plină. Surprizele pregătite se descoperă la fața locului! Ceea ce vom învăța împreună este: dragoste, împărtășire, eficiență.

ClujShorts International Short Film Festival este produs și organizat de către Asociația Persona.