Maria by Callas

 

Franţa  2017 / documentar / 113 min.

Regia: Tom Volf

Cu:Maria Callas,Fanny Ardant, Aristotlel Onassis,Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint-Laurent, JF Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly și Liz Taylor

„Maria by Callas” – povestea celei mai faimoase cântărețe de operă din istorie

un documentar plin de iubire și eleganță"

Un film romantic,încântător, sensibil şi amuzant.La patru decenii de la moartea ei, cea mai faimoasă cântăreaţă de operă din istorie îşi spune povestea în premieră. Suita de filmări şi fotografii inedite, înregistrări live private şi scrisori intime  ne-o înfăţişează pe Callas aşa cum nu am mai văzut-o până acum.

Până în prezent, Maria Callas rămâne una dintre cele mai mari artiste de muzică clasică din lume, apreciată pentru emoţia deosebită pe care o transmite prin melodiile ei. Totuşi, ştim foarte puţine lucruri despre adevărata Maria, cea din spatele „La Callas”. Întreaga ei viaţă s-a simţit neînţeleasă. Documentarul despre viaţa artistei a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Roma,şi a fost proiectat la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Vom descoperi o Maria fragilă, o Maria singuratică, alături de „La Callas” care îşi petrecerea timpul doar cu cei mai buni: Visconti, Pasolini, Onassis, Churchill, Marilyn, Grace Kelly, Prince Rainier, Saint-Laurent, Kennedy, Liz Taylor şi mulţi alţii.

Atunci când se prăbuşeşte, în zorii zilei de 16 septembrie 1977,  dintr-o probabilă criză cardiacă, presa bănuieşte că a luat o supradoză din somniferele de care, oricum, abuza în ultima vreme...  Placido Domingo,  tânărul şi sincerul ei prieten, va avea ultimul şi cel mai îndreptăţit cuvânt:„Cred că n-avea nevoie să se sinucidă, era destul să se lase să moară de durere.“

Cenuşa ei va fi răspândită pe Marea Egee, în primăvara anului 1979, acea mare pe care o străbat armatorii importanţi, cea care apare în toate tragediile, de la Eschil şi până în zilele noastre.

Un documentar unic,o poveste încântătoare.

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line