Astra Film Festival

 

 

Convictions / Comisia de recrutare
Tatiana Chistova / Polonia, Rusia / 2016 / 61'
 
Filmul oferă o privire rar întâlnită în măruntaiele mașinăriei birocratice prin care sunt obligați să treacă toți tinerii considerați apți pentru serviciul militar în societatea tot mai militarizată din Rusia de azi.Atunci când recruții se întâmplă să fie ''altfel'' (pacifiști sau homosexuali, de pildă), confruntarea cu comisia devine dramatică.
vineri   18:00
 
Phoenixxx Premiul pentru cea mai buna cercetare in sectiunea Romania
Mihai Gavril Dragolea  /România / 2017 / 50'

 
Când viața nu oferă opțiuni, care sunt soluțiile de supraviețuire? Georgiana și Mona, două femei tinere care au sosit în București cu dorința de a reuși în viață, ajung să lucreze în industria de live chat. Prin accesul fără precedent în această lume, cele două femei permit o reprezentare în prim-plan a vieții și muncii lor, aducând privitorul într-un mediu pe care altfel nu ar avea șansa să-l întrezărească.
vineri   20:00
 
Scurtmetraje *   sâmbătă   18:00
 
Homecoming-  Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj
Noam Sobovitz / Israel /2017/ 24'

Legăturile de familie și cele comunitare devin uneori atât de apăsătoare încât unii preferă să plece unde văd cu ochii în căutarea propriei identități. 'Întoarcerea acasă', ''este o poveste foarte personală despre cineva care caută un 'acasă' departe de casa lui mult prea politizată'' - spune regizorul.
 
The Contestant / ConcurentaScurtmetraj
Alberto Diana / Italia, Spania /2016 / 40'

Francesca este o femei puternică, care alege să se ia la trântă cu viața, refuză să se lase copleșită, luptă cu curaj și recurge la orice mijloace, indiferent cât de prostești sau jenante ar părea, pentru a-și atinge scopul.
 
Close ties / Legături de familieScurtmetraj

Zofia Kowalewska  / Polonia / 2016 / 18’                

 
Legături de familie este portretul dulce-amărui al unui cuplu în vârstă, după 45 de ani de căsătorie, un fel de studiu de caz care are în centru o pereche care a rezistat testului rimpului în ciuda mai multor obstacole.
 
Communion / Prima Împărtășanie – Premiul Cel mai bun film al sectiunii Europa Centrala si de Est
Anna Zamecka /Polonia / 2016 / 72'

 
Pe un ton în același timp familiar și oarecum solemn filmul este un portret delicat și intim al unei tinere excepționale care duce povara unei familii în perpetuă primejdie de dezintegrare.
sâmbătă   20:00
 
Taste of Cement/Gust de ciment
Ziad Kalthoum /Germania,Liban,Arabia Saudita,Syria,Qatar 2017 / 85'

Poți părăsi zona de război, însă nu ești niciodată cu adevărat departe de ea. Poetic într-un mod aparte, Taste of Cement contestă ideea că drumul unui refugiat se termină îndată ce ajunge în siguranță.
duminică  20:00