The Good Lie

The Good Lie este o drama in regia lui Philippe Falardeau, dupa un scenariu de Margaret Nagle. Din distributie fac parte: Reese Witherspoon, Arnold Oceng, Ger Duany, Emmanuel Jal, Corey Stoll, Sarah Baker si Kuoth Weil.

Filmul, care se bazeaza pe evenimente reale, prezinta povestea lui Carrie Davis, o consiliera a unei agentii pentru forta de munca, care ajuta niste refugiati sudanezi (care au facut parte din grupul Lost Boys of Sudan) sa se integreze, dupa ce ei au castigat la loteria pentru emigrare in Statele Unite.

Mamere (Arnold Oceng ), Theo (Femi Oguns), Abital (Kuoth Weil) (sora lui Mamere si Theo), Jeremiah (Ger Duany), Paul (Emmanuel Jal) si alti tineri sudanezi, au trebuit sa fuga din Sudanul de Sud intr-o tabara din Kenya, pentru a nu fi omorati de militiile din Sudanul de Nord.

Dupa treisprezece ani, Mamere, Jeremiah, Paul si Abital, acum adulti, au sansa sa paraseasca tabara si sa se stabileasca in Statele Unite. Ajunsi in Kansas, Mamere, Jeremiah si Paul vor fi in grija lui Carrie Davis (Reese Witherspoon), o consiliera a unei agentii pentru forta de munca, care va trebui sa ii ajute sa-si refaca vietile distruse. Dar, acest lucru nu este usor, deoarece ei au fost rupti complet de civilizatia moderna, iar gasirea unui loc de munca pentru ei va fi o sarcina dificila.