Un American la Paris - miercuri 16 mai - ora 20:00

 

Cinema Victoria -gazduieste o transmisiune unica a musicalului  Un American în Paris , pe data de 16 mai ora 20:00.

Înregistrare de pe scenele din West End Londra , acesta este unul dintre spectacolele cele mai apreciate de criticii din toata lumea . 
O coloana sonora care îmbina compozitii clasice semnate de George si Ira Gershwin, decoruri impresionante si o coregrafie larg apreciata nu doar de public, dar si de critici, construiesc o poveste de dragoste în Parisul de la sfârsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. 

Jerry Mulligan, un pictor american, spera sa-si înceapa o cariera în Parisul vremii, însa întâmplatoarea întâlnire cu Lise, o frumoasa dansatoare, da nastere unei povesti despre dragoste, arta si prietenie si face ca orasul sa îsi recapete stralucirea.  

Fiind unul dintre cele mai de succes spectacole ale scenei londoneze a ultimului deceniu, Un American în Paris este pus în scena de artisti nominalizati la Tony Awards, avându-i pe Robert Fairchild, dansator în rolul principal în cadrul Baletului din New York, si Leanne Cope, dansatoare în cadrul Baletului Regal britanic, drept personaje principale. Regizor si coregraf al productiei este britanicul Christopher Wheeldon, care, în anul 2015, a primit premiul Tony Awards pentru Cea mai buna coregrafie si a fost nominalizat la categoria Cea mai buna regie a unui musical pentru aceasta punere în scena.