Salvador Dalí – În Căutarea Imortalității / Salvador Dalí: In Search of Immortality

 
Spania 2018 documentar / 105 min.
Regia: David Pujol
Cu: Salvador Dalí

 
Un documentar exhaustiv, explorând viața și opera lui Salvador Dalí, și a muzei sale, Gala, de la culmile puterii sale suprarealiste în 1929 până la moartea sa în 1989.
Pornim călătoria în 1929, un an crucial atât în viața privată cât și în cariera lui Dalí, prin alăturarea sa grupului suprarealist și întâlnirea cu Gala, până în anul  morții artistului la 23 ianuarie 1989. De-a lungul întregii sale vieți și cariere artistice, Portlligat, locul favorit a lui Dali, se evidențiază ca fiind singurul spațiu stabil pe care îl posedă; Figueres, orașul său natal, unde Dali își crează Teatrul-Muzeu, și Púbol, unde se află Castelul, exponent al iubirii, pe care Dali îl dăruiește Galei. Însă deopotrivă și alte orașe sunt evidențiate, cu precădere Paris și New York.
Ne apropiem de acest pictor unic în istoria artei, care își are deja locul printre maestri, reflectând asupra omului Dali, a Galei, un periplu al lucrărilor sale, apropierea și înstrăinarea de familia sa, totul prin imagini și documente, unele dintre ele nepublicate, toate menite să ne dezvăluie un pictor ce a reușit să își creeze un personaj care e în sine o opera de artă. Cu ajutorul acestui documetar putem să trecem dincolo de personaj și să descoperim pictorul și omul, și spațiile concepute de el care au contribuit la dobândirea imortalității sale, cea a unui geniu.

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line