Morometii 2

 

România 2018 / dramă / 109 min.
Regia: Stere Gulea
Cu: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina, Florin Zamfirescu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu

„Moromeții 2” - Cel mai bun film românesc din 2018, cu peste 170.000 de spectatori, urmat de documentarul „România neîmblânzită”, ambele filme distribuite de Transilvania Film

 

După 30 de ani, iubitorii de film pot vedea continuarea peliculei „Moromeții”.
„Moromeții 2” este ultimul proiect al regizorului Stere Gulea. Sursa de inspiraţie pentru scenariu au constituit-o „Moromeţii“ vol. 2, romanul „Viaţa ca o pradă“, precum şi memoriile  scriitorului Marin Preda.  „Moromeţii 2“ păstrează personajele din primul film (nu toate), dar spune altă poveste, pe alt ton. Este povestea unui context istoric extrem de frământat, acela al instalării regimului comunist şi al dictaturii în România. Cele două personaje principale, Ilie Moromete și fiul său, Niculae, văd aceste schimbări cu ochi diferiți, prilej permanent de conflict. Ele sunt interpretate de Horaţiu Mălăele şi Iosif Paştină, student la UNATC aflat la primul rol important.
 
„1945, în cazul de față, e o epocă foarte ofertantă și în care am crezut că Ilie Moromete își găsește locul. M-a pasionat foarte mult perioada asta, o perioadă de incertitudine, de așteptări neclare în care s-a instalat primul guvern comunist. Aici istoria e în mișcare, nu știm ce se va întâmpla, personajele nu știu ce se va întâmpla, e o incertitudine care poate e mai aproape de ce trăim noi în momentul de față, întrebările, îndoielile, îngrijorarea pe care o avem. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi” ( Stere Gulea).
 
„Va fi un film ce va arăta celor care vor dori să-l vadă istoria dulce-amară, tragică de multe ori,a țăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experiențe sociale dezastruoase.” (Horațiu Mălăele)
 
Filmul distribuit de Transilvania Film,se  bucură de o distribuție de exceptie, din care fac parte actorii: Dana Dogaru,  Florin Zamfirescu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România.

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line