Jocuri de putere / El reino

 
Spania, Franța 2018 dramă, thriller / 132 min.
Regia: Rodrigo Sorogoyen
Cu: Antonio de la Torre, Josep Maria Pou, Luis Zahera, Bárbara Lennie, Nacho Fresneda

 
Regii pot fi răsturnați - regatele, însă, supraviețuiesc!
 
Cât de departe va merge un om hotărât să facă orice pentru putere? Acest thriller, plin de adrenalină, urmărește un caz de corupție politică.
 
Manuel López-Vidal (Antonio de la Torre) este un politician influent în regiunea din care provine. Deși un om de viitor, el nu este decât o simplă verigă într-un angrenaj uriaș, asupra căruia nu are niciun control. Manuel López-Vidal este bogat, ambițios, arogant și corupt, însă asistăm la transformarea lui, treptată, într-un fel de șoarece în capcană. Dorința sa ulterioară de răzbunare, care îl consumă treptat, se naște în momentul în care se vede abandonat de partid. Manuel e hotărât să nu se prăbușească singur.
Scenariu excelent, regie strălucitoare și performanțe actoricești remarcabile.
 
”Am vrut ca publicul să însoțească acest politician corupt de-a lungul evoluției lui. Filmul nu este despre autorități sau jurnaliști care descoperă acte de corupție, ci urmărește un om tip care a furat din banii contribuabililor ani de zile și care e în sfârșit descoperit. Moment în care, în loc să-și recunoască vina și să accepte pedeapsa, se luptă cu toată lumea ca să nu ajungă la închisoare”, arată regizorul Rodrigo Sorogoyen.
 
 Filmul a fost marele câștigător al Premiilor Goya din acest an, cu 10 trofee, printre care cele pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu și cel mai bun actor.
 
 ”O radiografie alertă și inteligentă a corupției politice spaniole” (The Hollywood Reporter)

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line