Durere și glorie / Dolor y gloria

 

Spania 2019 / dramă / 113 min.
Regia: Pedro Almodóvar
Cu: Antonio Banderas, Penélope Cruz, Julieta Serrano
Premii: Cannes 2019 - Cel mai bun actor - Antonio Banderas

 
„Durere și glorie”, în regia lui Pedro Almodóvar este povestea unei vieți, este timpul unei amintiri, timpul unui film, mărturisirea unui geniu.
 
Un film autobiografic personal și sincer, o poveste despre durere, tristețe, singurătate, iertare și regret, dar, cel mai mult, este un film despre autodepășire și aceasta este unul dintre cele mai bune filme din cariera lui Almodóvar.
 
Filmul spune povestea  lui Salvador Mallo, (Antonio Banderas), un regizor învârstă deprimat și chinuit, faţă în faţă cu boala, depresia şi pierderea puterilor. Este un film despre toamna vieţii ... Almodovar aduce in prin plan problematica morţii: cea proprie,  a celor dragi, dar şi  pasiunea pentru  film care ar putea, fie cuceri moartea, fie duce la acceptarea acesteia.
 
Dureros cu siguranță, dar și glorios, o lucrare de artă minunată și tandră, care găsește frumusețea în durerea personală. ”Durere și glorie” cel mai bun și cel mai emoționant film al lui Pedro Almodóvar, un autoportret curajos și înfricoșător al unui artist îmbătrânit, sub asediul vârstei și a fricii de moarte.
 
Antonio Banderas oferă o interpretare nuanțată și emoționantă în cel mai personal și mai introspectiv film al lui Almodóvar, interpretându-l pe Pedro Almodovar, regizorul care l-a descoperit. O colosală interpretare care justifică premiul  pentru cel mai bun actor la Cannes 2019, un spectacol demn de Oscar.

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line