(M)ucenicul

 

Rusia 2016 / dramă / 118 min.
Regia: Kirill Serebrennikov
Cu: Viktoriya Isakova, Pyotr Skvortsov, Aleksandra Revenko
Premii: Un premiu şi o nominalizare Cannes, un premiu Academia Europeana de Film

 

“(M)ucenicul” este un film dramă, rusesc, regizat deKirill Serebrennikov. Pelicula prezintă povestea tânărului Veniamin (Pyotr Skvortsov), care devine radical ortodox și oferă lecții despre moralitate și conduită creștină tuturor celor din jurul său. Acesta este neînteles de prieteni, de colegii de la școală, chiar și de părinți, iar religia sa e văzută ca un act de rebeliune. Filmul abordează teme precum fundamentalismul religios, criza adolescentină sau identitatea sexuală.

 

“Era o vreme când valuri de adolescenţi sfidători îşi afirmau independenţa intelectuală în faţa părinţilor rupându-se de religie. Astăzi, în epoca agnosticismului, să te apuci să citeşti Biblia poate părea un act de rebeliune cel puţin la fel de şocant, lucru dovedit în (M)ucenicul, splendidul film al lui Kirill Serebrennikov, un tur ameţitor de wrestling moral care te loveşte mai tare decât o mahmureală după o beţie cu băutura tradiţională Nastoyka.”.( Guy Lodge, Variety).

Două ore de plăceri vizuale și auditive, un film, care împărtășește sentimente de puritate și frumusețe, libertate și nostalgie... realizat alb-negru, cu scenografia și coloana sonoră super-originale... Un imn pentru viață, un mare film!

  Rezervare Si Cumparare Bilete On-Line